Recept vegetarische BBQ met tofu, mango en ananas

Een vegetarische BBQ? Dat is helemaal niet moeilijk. Vegatarische burgers kan je overal kopen (neem wel die onder de gril kunnen) maar nog lekkerder is zelf een vegetarische spies te maken, met tofu, mango en ananas.

Recept vegetarische BBQ met tofu.

BBQ tofu met mangoTofu bevat vaak veel vocht en dat kan je ruit persen door wat lagen keukenpapier op een snijplank te leggen. Vervolgens snij je het blok tofu in plakken van 2 centimeter dik en deze plakken leg je op het keukenpapier. Leg dan op de tofu weer een paar lagen keuken papier, daarop weer een snijplank met wat gewicht er boven op. Laat het een minuutje of 10 staan en je tofu is een stuk steviger.

Maak de marinade (voor 500 gram tofu):
• 2 tl mosterdpoeder (of een eetlepel mosterd)
• 1 1/2 dl ketjap
• 1 tl ahornsiroop
• 2 el honing
• Beetje cayennepeper
• 1/2 geraspt uitje of 1 tl uienpoeder
• 2 teentjes knoflook geperst of 1 tl knoflookpoeder

Meng alles door elkaar in een bak, meng de tofu plakken erbij, laat minimaal een uur en maximaal drie uur staan (en keer de plakken zo nu en dan).
Maak van 2 mango’s een halve ananas blokjes. Maak de plakken tofu wat kleiner prik ze om en om met de ananas en mango op de spies (lange spiesen gebruiken). Rooster ongeveer 5 minuten om en om op de BBQ.

Geniet!

Leave a Reply

*

captcha *