Over Ria

Ria Broere: de drijvende kracht achter Ria’s keuken

‘Presentatie is belangrijk, maar smaak is alles. Daarom ga ik altijd op zoek naar verse producten die het liefst direct van de boer of producent vandaan komen. En dat proef je echt. Maar het gaat er natuurlijk ook om wat je er vervolgens mee doet. Dan komt mijn ervaring en liefde voor lekker eten om de hoek kijken.’ Ria Broere is eigenaar en de drijvende kracht achter Ria’s keuken. Sinds 2005 verzorgt ze de catering met veel succes voor een groeiende kring van kleine en grote bedrijven, en voor particulieren die een mooi feest geven of een huwelijk vieren.

Ria heeft zowel de middelbare Hotelschool in Den Haag als de Small Business school in Haarlem afgerond. Tijdens de laatste studie werkte ze als gedreven kookdocent bij workshops voor Kookook (tegenwoordig de Kookfabriek).  Haar liefde voor eten ontstond en groeide tijdens de Franse en Italiaanse zomervakanties in haar jeugd. Het mediterrane eten, bomvol smaak, geur en kleur, maakte een kleine chef  in Ria los.

In 2005 startte Ria met haar eigen bedrijf: gerechten voor gezinnen die gezond willen eten, maar zelf geen tijd hadden om het klaar te maken. De overstap naar catering verliep vanzelf. ‘Nadat ik voor enkele bedrijven al de catering had verzorgd, belde op een dag het hoofdkantoor van ING. Of ik voor de Nieuwjaarsborrel voor 1200 personen hapjes wilde maken. Dat was een geweldige vuurdoop! Maar ik heb het met succes doorstaan.’ Sindsdien wordt Ria’s keuken ingezet bij bedrijven en particulieren uit de Randstad die iets moois te vieren hebben: een bedrijfsfeest, huwelijk of jubileum, alles kan.

Ria doet niet alleen de catering, maar regelt ook alles wat erbij hoort. ‘Bij een feest of lunch komt zoveel kijken. Ik regel ook de aankleding, de tenten, personeel, alles wat je nodig hebt. Maar voorop staan de gerechten. Heerlijk eten gereserveerd met goede kwaliteit wijnen. Ik heb geluk, want ik heb het mooiste beroep ter wereld: ik kook.’

Goulmy-2705 kleinRia Broere bezorging