Kerststress? Nergens voor nodig

Ze zitten er weer aan te komen: de feestdagen.

Voor veel mensen de gezelligste tijd van het jaar maar soms ook stressvol.

Verplicht op bezoek bij de de familie, kerstdiners organiseren, dineren met je collega’s. Lukt het zonder stress de kerst door te komen?

  • Met wie wilt u de (pre)kerst vieren (familie, vrienden, werk)
  • Hoe wilt u het vieren (borrel, lunch, diner, walking dinner, winterbarbecue, buffet)
  • Waar wilt u het vieren (thuis, op locatie of op werk)

Mocht u dit jaar geen kerststress willen dan kunt u uw (pre)kerstviering ook uitbesteden aan een cateraar die gewend is dit te regelen en organiseren. Ria’s keuken biedt verschillende opties zodat u zowel zakelijk als privé lekker met uw glaasje wijn kunt genieten van het kerstfeest.

http://www.riaskeuken.nl/catering/kerst-catering/

Kalfshaas met een kreeft-dragonsaus, gebakken rucola en paddenstoelen tagliatelle bij uw kerstdiner

Receptuur voor 4 personen

Ingrediënten                                                                                                                                                          

4 kalfshaasjes van 140 gr p/p

4 gamba’s

4 preireepjes

peper en zoutKalfsvlees met kreeftensaus

bakboter

1 nestje tagliatelle p/p

 

de schillen van gepelde gamba’s

1 knoflookteen geplet

1 sjalotje

2 dl kreeftenfond

1 el tomaten puree

1 scheutje cognac

1 el paprikapoeder

1 tomaat gesneden

1 handje dragon en blaadjes geplukt

1 dl koksroom

 

 

voorbereiding

Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Bewaar de schillen voor de saus.

Bak het vlees in een koekenpan om en om, in circa 2 minuten goudbruin.

Haal het vlees uit de pan en leg het op een met bakpapier bekleed oven rek.

Bak in de zelfde pan de gamba’s om en om aan en breng op smaak met peper en zout.

Maak een klein sneetje in het midden van de kalfshaas en stop hier de gamba in.

Zet een grote pan op met water met een scheutje olijfolie en breng dit aan de kook.

Snij de prei in de lengte door midden. Dompel de lange repen (blancheren) in kokend water en spoel ze koud zodra ze slap zijn.

Wikkel om elke kalfshaas een reep prei en zet deze vast met een prikker.

 

voorbereiding kreeft-dragonsaus

Bak in de pan van de gamba’s de schillen aan met een knoflook teentje, een paar dragonstelen, de gesneden tomaat en een sjalotje.

Fruit alles goed aan en voeg een beetje paprikapoeder en de tomatenpuree toe.Laat het geheel ontzuren (verhitten).

Haal de pan van het vuur en voeg de cognac toe, flamberen !!

Blus af met kreeftenfond en breng aan de kook.

Laat de saus voor de helft inkoken.

Passeer de saus door een zeef in een sauspan en voeg de koksroom toe.

Laat de saus nogmaals inkoken tot de juiste dikte.

 

bereiding & afwerking

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Kook de pasta in ruim water beetgaar (al dente).

Zet het vlees in de oven voor ongeveer 4 minuten en check de gaarheid, door erop te duwen. Als het veerkrachtig voelt is het goed.

Als het vlees in de oven staat de rest van het garnituur verwarmen.

Pasta verwarmen en de paddenstoelen mengen.

Saus aan de kook brengen en proeven en op smaak brengen, eventueel oproeren met een klont boter voor de binding en de gesneden dragon toevoegen.

Plaats een beetje pasta in het midden van het bord, plaats daarop paddenstoelen met de rucola en de kalfshaas. Giet als laatste wat saus erover.

 

 

 

Leave a Reply

*

captcha *