Een tuinfeest organiseren: makkelijk met deze 5 tips!

Als ik aan een tuinfeest denk, denk ik terug aan de zomervakanties van mijn kindertijd. Ik zie houten tafels in het gras met eten erop en ruik de typische kruidige avondlucht die zo kenmerkend is voor mediterrane landen. Met blote voeten schoven we aan tafel en we aten gekke gerechten die we thuis nooit aten. De enorme ‘coeur de boeuf’ tomaten bijvoorbeeld, of eendenragout. We mochten wijn met water en aten met smaak hompen knoflookbrood. Buiten eten en drinken staat voor mijn gelijk aan vakantie, aan vrijheid en feest. Het tuinfeest heeft voor mij dan ook een enorme bekoring, en daar ben ik niet de enige in.

Het aantal tuinfeesten, housewarmings-buitenshuis en landelijke trouwerijen neemt elk jaar weer toe. Dat is te begrijpen, want we zijn de laatste paar jaar gezegend met een flink aantal droge en warme lente- en zomeravonden. Voor de natte dagen zijn er ook hele mooie en functionele tenten te huur. Bovendien houden de heaters het lekker warm. Zakelijke netwerkavonden, bedrijfsetentjes en BBQ’s met collega’s, het wordt meteen een stuk leuker als ze buiten plaatsvinden. Door de buitenlucht verdwijnt de formele sfeer en is het makkelijker contact te leggen.

Is een tuinfeest organiseren lastig? Welnee, zeker niet als je deze tips opvolgt:

  1. Kies voor een goede ondergrond. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar een zachte ondergrond van nat gras of modder kan elk feestje verpesten. Kijk of je vlonders nodig hebt, deze kan je voor een avond huren en dat is geen overbodige luxe.
  2. Laat je gasten weten wat de dresscode is. Een tuinfeest klinkt informeel, maar het kan ook heel chique zijn. Laat weten of je een Hawaï-shirt of een galajurk verwacht.
  3. Maak wat moois van het eten en de drankjes. Zorg dat het eten makkelijk te serveren is, niet snel bederft en aantrekkelijk gepresenteerd kan worden. Bier, wijn en bubbels zijn prima, maar nog leuker is het als je een verse sappenbar hebt. Probeer ook eens dispensers met bruisend water en vruchten. IJsblokjes met fruit of munt erin maakt het helemaal af.
  4. Vergeet de aankleding niet. Stralend wit of kleurig tafellinnen, alles kan. Neem passende bloemen, servetten en wijnkoelers. Lampionnen, buitenlampjes en kaarsen in potten zijn heel feestelijk, maar je kunt ook prachtige lichtsnoeren huren.
  5. Tenslotte: maak het jezelf gemakkelijk*. Een tuinfeest is vrolijk, kies voor makkelijk eetbare gerechten en vrolijke, bubbelende dranken. Dan wordt het feest vanzelf een groot succes!

 

*Wil je het jezelf echt makkelijk maken en bovendien verzekerd zijn van een vrolijk tuinfeest zoals jij het wilt? Wij nemen graag de organisatie in handen, van het diner, lunch, hapjes en drankjes tot de opbouw van de tent en de bar. Geen stress, wel plezier! Het enige wat je zelf moet doen is vrolijke gasten uitnodigen…

(Klik op de foto’s voor een vergroting)

Leave a Reply

*

captcha *