10 jaar Ria’s keuken: tien jaar hard werken én feesten

Een jubileum is altijd een mooi moment om terug te kijken, helemaal als je tien jaar je eigen bedrijf hebt! De afgelopen tien jaar zijn razendsnel voorbij gegaan, duizenden klanten heb ik blij gemaakt met lekkere hapjes en culinaire diners. Het was hard werken, maar vaak ook een groot feest!

Op 1 september 2005 stond ik op een bloedhete dag op de stoep van de Kamer van Kootien-jaarphandel. Die ochtend had ik nog een partij op het Circuit in Zandvoort geregeld, en nu werd het tijd om mijn bedrijf officieel te registreren.  Zoals ik op mijn opleiding had geleerd had ik braaf een pilot van drie maanden gedraaid, om te kijken of er wel animo voor mijn concept bestond. Welnu, dat was er! Bij de KvK werd alles snel en efficiënt geregeld, voor dat ik het wist stond ik al weer buiten met een uitdraai. Buiten waren er geen toeters en bellen, geen slingers, maar die waren er wel in mijn hoofd. Ria’s keuken ging van start!

In tien jaar kan veel gebeuren. Niet alleen werd mijn bedrijf steeds succesvoller,  de manier waaróp en wát gasten wilden eten maakte ook een ontwikkeling door. De vraag naar e
cht lekker eten is het afgelopen decennium natuurlijk niet veranderd.  Maar het verzoek om culinaire hoogstandjes te serveren groeide flink. Wilden gasten voorheen het liefst lekker en makkelijk eten, nu vragen ze om bijzondere gerechten met een speciale presentatie. Vroeger zat men graag aan tafel, tegenwoordig zijn walking dinners en live cooking feesten heel populair.  Klanten willen iets bijzonders en ik denk graag met ze mee. Wil je geen normale Engelse high tea, dan geef ik er een twist aan, en serveer ik een Spaanse Hight tea, met pinchos, paella en crème Catalaan. De mogelijkheid om in overleg met klanten net iets anders te serveren maakt dit werk zo ontzettend leuk!

Wat ga ik de aankomende tien jaar doen? Veel! Op een dag zou ik bijvoorbeeld graag een stagiair van de koksschool willen opleiden tot een volwaardige compagnon. Zodat we samen kunnen brainstormen over gerechten en nieuwe presentaties. Dan ga ik ook op zoek naar een grotere keuken, met parkeerplaats voor een grotere koelvrachtwagen. Maar dat zijn nu nog toekomstdromen. 10 jaar Ria’s keuken wordt natuurlijk al snel 20 jaar Ria’s keuken :).

Voor nu wil ik jullie, mijn geweldige, prachtige en bijzondere klanten bedanken voor jullie klandizie en loyaliteit. Tien jaar Ria’s keuken werd mogelijk dankzij jullie: waarvoor dank! Hopelijk tot binnenkort of tot over een tijdje, maar in ieder geval: tot aan tafel!

 

 1. alewijn Beantwoorden

  Rietje
  van harte gefeliciteerd met je 10 jaar Ria’s keuken
  zoals altijd met hoogte en diepte punten
  Helaas ben ik op een grote afstand (brasil) van je; maar je bent dichtbij mij (mijn bruinoog)
  ik wens je voor de komende 10 jaar veel werkplezier en gezondheid toe
  geniet van elke dag

  je trotse papa

Leave a Reply

*

captcha *